naslovnica

Cisco partnerstvo

naslovnica

Kako postati Cisco registrirani partner

Kako biste se kvalificirali za status Ciscova partnera u neizravnoj prodaji – Cisco Indirect Channel Partner Agreement – morate ispuniti slijedeće uvjete.

Identifikacijski broj korisnika
Morate imati bar jedan identifikacijski broj – Cisco User ID – koji će se koristiti za pokretanje statusa partnera u neizravnoj prodaji. Osoba koja će biti povezana s tim brojem mora biti ovlaštena za zastupanje vaše tvrtke, nekim pravno obavezujućim dokumentom povezanim s vašom tvrtkom, partnerom ili nekim drugim pravnim entitetom. Bez osobe ovlaštene za potpisivanje ugovora u ime vaše tvrtke, ne možete se registrirati kao Ciscov partner. Identifikacijski broj korisnika može se dobiti na ovom web odredištu: http://tools.cisco.com/RPF/register/register.do

Račun Ciscova ovlaštenog distributera i njegova održivost
Morate imati bar jedan aktivni korisnički račun povezan s nekim od Ciscovih ovlaštenih distributera. Taj distributer mora biti fizički smješten u istoj zemlji ili prodajnoj regiji u kojoj poslujete i u kojoj ste registrirani kao Ciscov korisnik. Ciscu morate dostaviti identifikacijski broj ovlaštenog distributera i svoj korisnički identifikacijski broj, kako biste dokazali svoju namjeru i sposobnost kupnje i prodaje opreme putem Ciscovog kanala ovlaštenih distributera.

U trenutku nove registracije morate odrediti tvrtku – ovlaštenog distributera Ciscove opreme – koja će biti odgovorna za vas i koja će vam pomoći u treninzima. Možete kupovati proizvode i usluge od bilo kojeg ovlaštenog Ciscovog izvora (ili ovlaštenog kanala) no morate odrediti prvog distributera, tvrtku koja će biti zadužena za vas u fazi obuke.

Ako ste dobili status registriranog partnera, od vas će se tražiti da informacije o vašem distributerskom računu držite unutar profila vašeg partnerskog računa kod Cisca. To ćete učiniti koristeći se samo-uslužnim alatom za Ciscove partnere, PSS (Partner Self Service) ili nekim drugim alatom za upravljanje partnerskih računa. Kupovina putem distributera bit će vam zabranjena ako podaci koji su potrebni ne budu uneseni tijekom registracije ili ako ti podaci ne budu redovito osvježavani u profilu partnerskog računa kod Cisca.

Ako trenutno niste u nikakvom odnosu s nekim od Ciscovih ovlaštenih distributera, možete to učiniti koristeći se lokatorom na web odredištu: https://tools.cisco.com/WWChannels/LOCATR/openDistributorSearch.do
i na taj način kontaktirati Ciscovog distributera koji će na najbolji način udovoljiti vašim poslovnim potrebama.

Objavljivanje podataka
Slanjem zahtjeva za registraciju partnerskog odnosa i prihvaćanje uvjeta sporazuma ICPA (Cisco Indirect Channel Partner Agreement), dopuštate pristup podacima o vašoj tvrtki – informacija kao što su broj vašeg korisničkog računa kod distributera, ime prodavača i kontakt informacije. Svi ti podaci dostupni su tvrtki Cisco i drugim ovlaštenim tvrtkama, među kojima su Ciscovi ovlašteni distributeri. Na taj način potvrđujete svoju namjeru prodaje te spremnost za privlačenje novih partnera, treninge i angažmane u prodaji.

Isto tako, obavezujete se na sebe preuzeti posljedice bilo kakve tužbe i sudbene akcije koje mogu rezultirati uporabom tih informacija te na taj način zaštititi tvrtku Cisco, tvrtke koje je Cisco ovlastio kao i Ciscove distributere.